Volvo XC40 Forum banner

Składane lusterka po zablokowaniu

17K views 22 replies 10 participants last post by  Greg S  
#1 ·
OK, musi mi czegoś brakować, przejrzałem ustawienia i nie widzę sposobu na wyłączenie składania lusterek bocznych po zablokowaniu. Niespecjalna instrukcja obsługi również o tym nie wspomina. Co pomijam? T5 żony ma takie ustawienie.

#4 ·
Dzięki, sprawdzę. W T5 jest to w menu.

Wygląda na to, że nie ma możliwości wyłączenia składania lusterek po zablokowaniu.

#6 ·
Miałem właśnie ciekawy problem, wyciągnąłem rodzinę z samochodu, zamknąłem drzwi, lusterka się złożyły, wróciłem jakieś 20 minut później, żeby jechać do domu, a lusterka odmówiły otwarcia z powrotem ze złożonego trybu. Nie można było ich również przesunąć ręcznie bez obawy, że się zepsują, próbowałem zaparkować, zablokować/odblokować, bez powodzenia.

Musiałem nacisnąć przyciski L + R w samochodzie po stronie kierowcy dla każdego lusterka jednocześnie, żeby wróciły do otwartej i normalnej pozycji?!

W drogę, drodzy beta testerzy, wydaje się, że w tej wersji z pierwszego roku jest wiele dziwactw i funkcji!! Fantastyczny samochód do jazdy, jak wszyscy wiemy!

#8 ·
To dlatego chciałbym, żeby można je było wyłączyć w menu. Jestem prawie pewien, że w T5 jest to możliwe. Tak wiele funkcji, które pominęli w P8.
Jest TAK wiele funkcji, których wydaje się brakować w każdej linii wyposażenia Volvo. Sam pochodzę z Audi i jestem zdumiony, że używają tych samych fizycznych części, ale nie potrafią uruchomić aplikacji Android Automotive!

Gdzie jest radio XM?! Wszyscy mamy płetwę rekina, ale wciąż jej brakuje... Wiem, że "nadchodzi", ale dotyczy to tak wielu funkcji!

#12 ·
Instrukcja obsługi mojego xc90 mówi, żeby wyłączyć składanie lusterek, gdy prawdopodobny jest śnieg i lód... Nie chcesz, żeby zamarzły w niewłaściwej pozycji. Może zaktualizują to, żebyśmy mieli wybór... Zaczyna się robić zimno w nocy. Prawie czas, żeby dezaktywować automatyczne składanie przy zamykaniu w 90.

#14 ·
OK, muszę coś przeoczyć, przejrzałem ustawienia i nie widzę sposobu na wyłączenie składania lusterek bocznych po zablokowaniu. Nieliczna instrukcja obsługi również o tym nie wspomina. Co przeoczyłem? T5 żony ma takie ustawienie.
Uważam, że jest to w menu IHU. Muszę sprawdzić. Nie wyłączyłbym tej funkcji. Złożone lusterka oznaczają, że samochód jest zablokowany. Rozłożone lusterka sprawią, że zainteresowane osoby pomyślą, że Twój samochód został niezablokowany.

#15 ·
Uważam, że jest to w menu IHU. Muszę sprawdzić. Nie wyłączyłbym tej funkcji. Złożone lusterka oznaczają, że samochód jest zablokowany. Rozłożone lusterka sprawią, że zainteresowane osoby pomyślą, że Twój samochód jest niezablokowany.
Wygląda na to, że wasi przestępcy są o wiele sprytniejsi od naszych.

Nasi szukają toreb w Twoim samochodzie. Ignorują detektor radarowy za 700 dolarów, ale znowu kradną moją torbę sportową… to było wtedy, gdy odważyłem się zostawić torbę w samochodzie. Teraz sprawiam, że wnętrze samochodu wygląda jak model wystawowy.

Potrzebowałem tylko 13 włamań, żeby przestać mieć torby w zasięgu wzroku :)