Świetna wiadomość dla @SeattleCat. Nie tak duży problem (jeszcze) dla nas w innych częściach kraju.
Mój mąż może mnie w ogóle wykluczyć z Target, jeśli dodadzą ładowanieJeśli to do nas przyjdzie... będę miał kłopoty. Kolejny powód dla mojej żony, żeby poszła do Starbucks! Jeśli zrobią też Target, to jestem w czarnej [***]Powiedzie, że musi iść do Target, żeby się "naładować", kiedy samochód stoi naładowany w garażu.😫
Pojechaliśmy do tak wielu Walmartów podczas naszej podróży …. I zawsze umieszczają je w rogu parkingu, jakby byli zawstydzeni, że tam jesteśmy.Zastanawiam się, czy Starbucks również subsydiuje......... ZDECYDOWANIE zatrzymałbym się na kawę, zwłaszcza podczas podróży.
Nie inaczej niż tutaj, zauważam, że większość superładowarek EA w miastach znajduje się w centrach Walmart - sprytne.
Ale jeśli Starbucks je ma, na pewno poszedłbym na kawę!
Najnowsze informacje na ten temat!Świetna wiadomość dla @SeattleCat. Niezbyt duży problem (jeszcze) dla tych z nas w innych częściach kraju.
![]()
Volvo And Starbucks Announce New EV Fast Charging Network
The Swedish automaker plans to begin the installation of the DC chargers this summer and to have the job done by the end of the year.www.motor1.com
Najnowsze informacje na ten temat!
Pełna lista społeczności, które będą miały ładowarki EV w lokalizacjach Starbucks wzdłuż trasy, obejmuje:
- Seattle, WA
- Issaquah, WA
- Yakima, WA
- Hermiston, OR
- La Grande, OR
- Nampa, ID
- Twin Falls, ID
- Uintah, ID
- Sandy, UT
- Provo, UT
- Grand Junction, CO
- Glenwood Springs, CO
- Silverthorne, CO
- Idaho Springs, CO
- Broomfield, CO
Podczas gdy kierowcy każdego EV wyposażonego w standardowe gniazdo CCS1 lub CHAdeMO będą mogli korzystać z tych stacji za opłatą, kierowcy samochodów Volvo otrzymają dodatkową korzyść w postaci bezpłatnego dostępu do tych stacji lub po preferencyjnych stawkach.
Postęp na pewno. Zastanawiałem się, jaki jest najnowszy status tego projektu. Dzięki @bogiesan!ZAKTUALIZOWANO z dnia 05.07.2023: Sklepy Starbucks zlokalizowane w Hermiston i LaGrande w stanie Oregon niedawno uruchomiły swoje nowe jednostki ChargePoint marki Volvo w Internecie! Zdarzyło się to w kwietniu i maju tego roku. Pierwsze jednostki pojawiły się w Provo w stanie Utah wkrótce po pierwotnej zapowiedzi w sierpniu 2022 roku. (Zamierzam pojechać do La Grande tylko po to, żeby zrobić zdjęcie mojego C40 z markowym słupkiem do ładowania.)
![]()
Find an EV Charger at Starbucks stores from Seattle to Denver
As part of our commitment to a sustainable future, Starbucks is working with Volvo Cars to install EV charging stations at Starbucks stores.stories.starbucks.com
Uintah w stanie Utah ogłosiło, że ich stacja Volvo nadchodzi, ale nie zaktualizowało statusu od marca:
Starbucks, Volvo team to install new EV charging station in Uintah area
UINTAH — With growing calls among some for increased use of electric cars, a pair of corporate giants have teamed to install a charging station in Weber County, aiming to make it easier for electric cars traveling the Denver-Seattle corridor. It’s one of scores of charging stations sprouting...www.standard.net
Co ciekawe, ChargePoint, Starbucks i Volvo nie wydały własnych komunikatów prasowych ani nie zrobiły szumu PR wokół żadnej z tych nowych ładowarek.
Oto oryginalna lista proponowanych lokalizacji na tym głównym zachodnim korytarzu autostradowym łączącym Salt Lake City, Denver, Boise i Seattle (jednostki online ChargePoint/Volvo/Starbucks pogrubione = pięć lokalizacji, 20 słupów).
- Seattle, Wash. (nieznany status)
- Issaquah, Wash. (brak postępów)
- Yakima, Wash. (brak postępów)
- Hermiston, Ore. (wymienione jako online)
- La Grande, Ore. (wymienione jako online)
- Nampa, Idaho (brak postępów)
- Twin Falls, Idaho (wymienione jako online)
- Unitah, Utah (status nieznany)
- Sandy, Utah (status nieznany)
- Provo, Utah (wymienione jako online)
- Grand Junction, Colo. (wkrótce)
- Glenwood Springs, Colo. (wymienione jako online)
- Silverthorne, Colo. (brak postępów)
- Idaho Springs, Colo. (brak postępów)
- Broomfield, Colo. (brak postępów)
Ta stawka 0,48c i 0,45c/kWh jest naprawdę droga. Dlaczego Volvo nie umieszcza nas w 1-2-letnim darmowym planie, zwłaszcza dla tych nowo wybudowanych ładowarek marki Volvo, czy też to ChargePoint podjął decyzję o cenach? Wiem, że model cenowy jest bardzo zależny od stanu i kodu pocztowego, więc ładowarki na zachodnim wybrzeżu są droższe niż w większości kraju?Podoba mi się dodanie nowych ładowarek, w ten weekend zatrzymałem się zarówno w Provo, UT, jak i La Grande, OR. Stawki wydają się być stałe, niezależnie od tego, kto ładuje, odpowiednio 0,48/kWh i 0,45/kWh. Co się stało z "kierowcami samochodów Volvo otrzymają dodatkową korzyść w postaci dostępu do tych stacji bez opłat lub po preferencyjnych stawkach"?
W La Grande po prostu poszedłem do EA, ponieważ stawka jest tańsza, a ładowarka szybsza.
W pewnym momencie, kiedy ta sieć zostanie uruchomiona, chciałbym odbyć tę podróż C40 i zobaczyć wspaniałe Utah, Kolorado, Idaho i Waszyngton po drodze!🙂Na FB, współpracownik zamieścił zdjęcia nowej instalacji Starbucks/Volvo/ChargePoint w Broomfield, Kolorado. To daje sześć z piętnastu. Znowu, dziwne, że żadna z trzech firm nie wydała komunikatów prasowych. Najnowsza stacja najwyraźniej nie jest wymieniona jako online, a zdjęcie sugeruje, że nie została jeszcze uruchomiona.
Log into Facebook
Log into Facebook to start sharing and connecting with your friends, family, and people you know.www.facebook.com
- Seattle, Wash. (nieznany status)
- Issaquah, Wash. (brak postępów)
- Yakima, Wash. (brak postępów)
- Hermiston, Ore. (wymienione jako online)
- La Grande, Ore. (wymienione jako online)
- Nampa, Idaho (brak postępów)
- Twin Falls, Idaho (wymienione jako online)
- Unitah, Utah (status nieznany)
- Sandy, Utah (status nieznany)
- Provo, Utah (wymienione jako online)
- Grand Junction, Colo. (wkrótce)
- Glenwood Springs, Colo. (wymienione jako online)
- Silverthorne, Colo. (brak postępów)
- Idaho Springs, Colo. (brak postępów)
- Broomfield, Colo. (ukończone, ale nie uruchomione)
Miałem to wysłać @bogiesan był zajęty zwykłym życiem zawodowym… przekazałem tę aktualizację do ChargePoint. Jak wygodnie ze strony Volvo? 😅. Czy to nie jest partnerstwo? Mam przeczucie, że jeśli napiszę do ChargePoint, odeślą mnie do Starbucks, a oni odeślą mnie z powrotem do Volvo… wystarczy.Podbijam ten wątek, żeby zobaczyć, czy BigVik otrzymał odpowiedź od Volvo lub czy mamy dodatkowe informacje na temat pozostałych dziewięciu lokalizacji z listy.
Często 150 słupków w mojej okolicy kończy się na maksymalnie 60, nawet przy idealnych socach. Minęło już ponad rok, odkąd dostałem 140 lokalnie.Doceniam aktualizacje @bogiesan! To pokazuje, jak źle skoordynowany jest ten wysiłek. Słupki 62KW nie zrobią dużej różnicy, z wyjątkiem tego, że będziemy musieli dłużej czekać na ładowanie. Miło byłoby zobaczyć, czy właściciele C/XC40 w tych stanach (Utah, Idaho, Kolorado, Waszyngton) mogliby przetestować niektóre z tych ładowarek marki Volvo.
Doceniam aktualizacje @bogiesan! Pokazuje to, jak źle skoordynowany jest ten wysiłek. Słupy 62KW nie zrobią dużej różnicy, z wyjątkiem tego, że będziemy musieli dłużej czekać na ładowanie. Miło byłoby zobaczyć, czy właściciele C/XC40 w tych stanach (Utah, Idaho, Kolorado, Waszyngton) mogliby przetestować niektóre z tych ładowarek marki Volvo.... i co więcej, żadna z trzech firm w ogóle nie robi szumu wokół tych nowych ładowarek. Na przykład, jeśli wyszukam "Starbucks/Volvo w Twin Falls ID", otrzymuję notkę ze stacji radiowej z marca 2022 r. Strona internetowa poświęcona Bridgeview Starbies w Twin Falls nie wymienia ładowania EV jako udogodnienia w swoim sklepie. Nie rozumiem tego. Wykorzystałbym to przy każdej okazji, ale wydają się czekać, aż korytarz zostanie całkowicie zbudowany
Starbies, Twin Falls ID (ładowarka czy nie?)
Lokalna gazeta: ładowarki Starbies
Właśnie napisałem do działu relacji z mediami Volvo (Russell Datz), aby sprawdzić, czy oni/on nam coś powie.No więc próbowałem znaleźć stację ładowania Starbucks w Seattle i jak dotąd mi się to nie udało.
Większość miejsc wymienia ją jako Seattle… w Seattle jest wiele starbies.
Czy ktoś mógłby podlinkować zasób, który pozwala je znaleźć / powiedzieć mi, gdzie się znajdują?
Dzięki.
Zrobili więc 2 x 125 + 2 x 62 tutaj w Seattle.Z mojej strony spekulacje, wierzę, że trzy firmy zorganizują jakieś masowe wydarzenie/ogłoszenie PR, ale dopiero po całkowitym zbudowaniu, przetestowaniu i sprawdzeniu korytarza. ChargePoint chce sprzedać dużo ładowarek dla firm i w stylu przystanków dla ciężarówek. Starbucks chce, żebyś kupił kawę i ciastka, podczas gdy ssiesz kilka kW. A Volvoe chce uznania za wizję. Jest pewna wada dla nas na Zachodzie, że jesteśmy platformą startową dla tej eksperymentalnej sieci/korytarza. Dostajemy starszy styl i mniejsze słupy, podczas gdy korytarz drugiej generacji korzysta ze wszystkich wpadek. Muszę zaznaczyć, że lokalizacja 4x150+kW słupów jest o wiele bardziej skomplikowana i kosztowna niż lokalizacja 4x62,5kW słupów. Rząd wielkości więcej pieniędzy i o wiele więcej pozwoleń i spraw związanych z zagospodarowaniem przestrzennym. Słupy 62,5kW mogą być w stanie podłączyć się bezpośrednio do istniejącej komercyjnej usługi użyteczności publicznej w sklepach, podczas gdy większe jednostki ładujące będą wymagały nowych przewodów elektrycznych i ogromnego transformatora, zakładając, że pobliska podstacja ma w ogóle taką pojemność.
Tak, ten jest właściwie tuż przed budynkiem centrali Starbucks - więc myślę, że kwalifikuje się jako "Starbucks". 😀Cóż, jeszcze nie ma faktycznego raportu, ale znalazłem stację. U
Super. Miejmy nadzieję, że będą lepiej utrzymane. Poszedłem do notorycznie (w mojej opinii) złego ea w Seattle, w którym rzadko działa więcej niż 1/3 i wszystkie 3 były martwe![]()
Public charging now available through the Volvo Cars App!
www.xc40forum.com
Nie widziałem tego wątku przed opublikowaniem powyższego, ale stacja La Grande, OR jest całkiem elegancka i stanowi mile widzianą opcję w stosunku do ładowarek Electrify America na końcu ulicy.
Nie wszystkie ładowarki Starbucks/Volvo są jeszcze ukończone i online.Jeśli mieszkasz na Zachodzie i prowadzisz rachubę w domu, wydaje się, że niektóre instalacje Volvo/Starbucks/ChargePoint to 2x125kW + 2x62kW, podczas gdy inne to 4x62kW (domyślam się, że słupy o mniejszej pojemności znajdują się w mniejszych miastach lub są wynikiem ograniczeń inżynieryjnych lub zezwoleń w tych lokalizacjach).
Jeśli spróbuję zaplanować podróż z Denver do Seattle, korzystając z różnych planistów online, te nowe ładowarki nie zawsze się pojawiają. Nadal jednak próbuję dowiedzieć się, jak działają te aplikacje, więc mogę nie trafiać na odpowiednie filtry, aby je przeszukać.
Zgadza się, ale pomyślałem, że jednostki, które zostały uruchomione, powinny pojawiać się w bazach danych aplikacji do planowania tras. Ale mogę nie rozumieć interfejsów i filtrów aplikacji, aby poprawnie wyświetlać Volvo/Starbies. Na przykład, zwykle istnieje filtr dla ChargePoint, ale nie zawsze pokazuje on sklepy Starbucks, o których wiadomo, że mają aktywne słupy CP.Nie wszystkie ładowarki Starbucks/Volvo są jeszcze ukończone i online.
Byłaby to wspaniała okazja, gdyby kilku z nas zebrało się razem i pojechało z Broomfield do Seattle i przetestowało wszystkie te ładowarki Volvo Starbucks po tym, jak @bogiesan zakończy swoje aktualizacje raportowania produkcji online! 😎. Napełnieni kofeiną i upojeni Starbucksem podczas jazdy po piękniejszych krajobrazach CO, UT, ID, WA 🤩🔥2023.10.06 AKTUALIZACJA z nowymi informacjami od VOLVO: Natknąłem się na artykuł w gazecie Yakima WA, w którym wskazano, że jeden z ich sklepów Starbies zamówił bank ładowarek 62kW marki Volvo. Nampa ID jest podobno w budowie lub może być również online, ale nie został jeszcze oficjalnie uruchomiony. Nie odwiedziłem sklepu, mimo że to tylko 15 minut jazdy od mojego domu. Wkrótce tam dotrę. Komunikacja z klientami Volvo przesłała mi tę listę, wskazującą, że jedenaście z piętnastu sklepów pomyślnie zainstalowało swoje banki ładowarek. Strony spodziewają się, że cała trasa zostanie ukończona, uruchomiona i mocno promowana do końca 2023 roku. Mam rodzinę w Colorado Springs, więc Boise/Salt Lake City/Denver (i z powrotem) to wycieczka, na którą naprawdę mogę czekać latem przyszłego roku.
- Seattle, Wash. (online)
- Issaquah, Wash. (brak postępu)
- Yakima, Wash. (online)
- Hermiston, Ore. (online)
- La Grande, Ore. (online)
- Nampa, Idaho (w budowie, może)
- Twin Falls, Idaho (online)
- Uintah, Utah (online)
- Sandy, Utah (online)
- Provo, Utah (online)
- Grand Junction, Colo. (online)
- Glenwood Springs, Colo. (online)
- Silverthorne, Colo. (brak postępu)
- Idaho Springs, Colo. (brak postępu)
- Broomfield, Colo. (online)
Lód na miejscu ładowania! Jak na ironię, jeśli zostaniemy na miejscu ładowania, dostaniemy karę, ale jeśli zrobi to lód, to nie, ponieważ nie jest zalogowany.Znalazłem się wczoraj w Broomfield CO, więc zahaczyłem o ładowarki Starbucks/Volvo i spróbowałem.
Dobra wiadomość:
Istnieją dwie ładowarki i są w pełni sprawne. Podczas testowego ładowania uzyskałem 65KW.
Zła wiadomość:
Nie było za darmo. 0,45 USD/KW z opłatą, jeśli zostaniesz po zakończeniu ładowania. FWIW, aktywowałem sesję za pomocą mojej karty ChargePoint, a nie aplikacji Volvo Cars, ponieważ moja aplikacja nie pokazuje już żadnych stacji ładowania. (Mam otwarty zgłoszenie w Volvo w tej sprawie od ponad miesiąca i nie ma rozwiązania.) Upewniłem się, że połączenie Volvo jest aktywne w aplikacji Chargpoint, ale nie generuje to żadnych specjalnych cen na tej ładowarce. Ponadto Starbucks znajduje się w miejscu, w którym od samego początku nie ma wystarczającej liczby miejsc parkingowych. Kiedy tam byłem, parking był pełny, a jedno z dwóch miejsc ładowania było zajęte przez pojazd ICE.
Być może Volvo dotrzyma obietnicy darmowego ładowania dla właścicieli Volvo po ukończeniu całej trasy.
Hehe... dlatego powiedziałem, że „powinniśmy wyświetlać naklejkę” - ja tego nie robię i większość właścicieli pojazdów elektrycznych też nie. Bycie podłączonym do ładowarki wydaje się wystarczającym wskazaniem, że wolno mi przebywać w miejscu ładowania. Specjalna tablica rejestracyjna to lepsza opcja.Czy naklejka to coś, co mają wiele stanów?
Zawsze zakładałem, że wtyczka elektryczna w moim samochodzie to naklejka, ale skoro o tym wspomniałeś, zdaję sobie sprawę, że oznaczałoby to, że funkcjonariusz / osoba wystawiająca bilety jest tak samo zorientowana w rozpoznawaniu pojazdów elektrycznych jak my.
I ile razy ludzie (szczególnie rok lub 2 lata temu) zaczynaliby rozmowę od „Czy to pojazd elektryczny?” Myślę, że naklejka może być potrzebna.
Nienawidzę naklejek na samochody, ale byłbym gotów mieć jedną, aby promować i identyfikować się jako posiadacz pojazdu elektrycznego
Dzięki za info.