Volvo XC40 Forum banner
21 - 40 of 55 Posts
Zgadza się. W tej chwili musiałbyś udać się do dealera Volvo, aby to zainstalować. Zgodnie z Volvo aktualizacje oprogramowania są dostępne drogą radiową w ciągu 2-3 tygodni od daty premiery, która w przypadku wersji 2.11 przypada na 4 września.

Samochody mogą już mieć wystarczający sprzęt. Tak naprawdę nie wiemy.

Samochód ma już Bluetooth i Wi-Fi. Podobno potrzebowałby „routera dwupasmowego”, który być może ma

Jedynym sposobem na umożliwienie bezprzewodowego CarPlay/Android Auto bez dongla byłby pakiet ulepszeń sprzętowych oferowany przez Volvo. Teraz, jak prawdopodobne jest, że Volvo zaoferuje to ulepszenie i za ile, nie wiem. Jeśli druga aktualizacja obecnych samochodów się wydarzy (i ta aktualizacja otrzyma zupełnie nowy, wydajny sprzęt), możemy otrzymać pakiet ulepszeń.

Jedynym sposobem na umożliwienie bezprzewodowego CarPlay/Android Auto bez dongla byłby pakiet modernizacyjny oferowany przez Volvo. Teraz, jak prawdopodobne jest, że Volvo zaoferuje tę aktualizację i za ile, nie wiem. Jeśli druga aktualizacja obecnych samochodów się wydarzy (i ta aktualizacja otrzyma zupełnie nowy, wydajny sprzęt), możemy otrzymać pakiet modernizacyjny.
Odebrałem mój nowy 2023 (zobacz inny wątek z smutnym zniszczeniem mojego 2021) i przyszedł z 2.11.

Muszę przejrzeć więcej opcji. Kilka dodatkowych opcji personalizacji, ale nic wielkiego.

Sprzedawca, który był wyraźnie zorientowany w temacie Recharge, powiedział, że Volvo nie ma planów dotyczących bezprzewodowego Carplay ze względu na stopień zużycia baterii telefonu.

Odebrałem mojego nowego 2023 (zobacz inny wątek z smutnym zniszczeniem mojego 2021) i przyszedł z 2.11.

Muszę przejrzeć więcej opcji. Kilka dodatkowych opcji personalizacji, ale nic wielkiego.

Sprzedawca, który był wyraźnie obeznany z Recharge, powiedział, że Volvo nie planuje bezprzewodowego Carplay ze względu na stopień zużycia baterii telefonu.
Stopień zużycia baterii telefonu? To samo zużycie baterii powinno dotyczyć wszystkich pojazdów, które mają CarPlay/Android Auto, w tym Volvo.

Tak, moja kamera cofania znacznie pogorszyła się od momentu wsiadania do samochodu. Zaczyna się zacinać podczas cofania, a potem jakby się na chwilę uruchamiała ponownie (czarny ekran na pół sekundy) - ale dzieje się tak 4 lub 5 razy.

Nie ustaliłem jeszcze, czy dzieje się tak głównie wtedy, gdy na ostatniej jeździe użyto innego profilu, czy za każdym razem.

Tak, to samo z moim aparatem. Obraz regularnie migocze i zawiesza się każdego ranka, kiedy wyjeżdżam z garażu.
To samo z moim samochodem, coś, co zaczęło się niedawno, więc spróbuję zresetować IHU dzisiaj i zobaczyć, czy to pomoże, ponieważ minęło sporo czasu od mojego ostatniego resetu.

To samo z moim samochodem, coś, co zaczęło się niedawno, więc spróbuję zresetować IHU dzisiaj i zobaczyć, czy to pomoże, ponieważ minęło sporo czasu od mojego ostatniego resetu.
Mam coraz więcej problemów z tym i również błąd "kamera niedostępna" po zaparkowaniu na słońcu (ale nie zawsze jest tak gorąco). Początkowo myślałem, że to kamera próbuje przełączać się między cofaniem a 360, ponieważ parkuję bardzo blisko innych obiektów w moim garażu, ale zauważyłem również migotanie na pustych parkingach, więc może to wina najnowszego oprogramowania

Mam również więcej losowych problemów z dźwiękiem. Pewnego razu usłyszałem bardzo głośny trzask po uruchomieniu samochodu (podobny do poluzowanego przewodu, ale zdarzyło się to tylko raz i było maksymalną głośnością). Dzisiaj system audio wydawał się zawiesić (nawet kierunkowskazy nie wydawały dźwięku). Reset IHU naprawił to, ale jest to dość irytujące, gdy podążasz za wskazówkami mapy przez 1-2 minuty nawigacji.

21 - 40 of 55 Posts