Cześć wszystkim, mała aktualizacja. Zostawiłem więc ładowanie na noc i trochę dziś rano i udało się tylko z 10% na 15%. Wydaje się, że po chwili przestaje się ładować i idę to sprawdzić i "budzę" go, a on się ponownie uruchamia i znowu ładuje. Zabrałem go dzisiaj na stację ładowania EVgo i naładowałem do ponad 50%, więc to pomogło. Ładowanie było jednak wolniejsze niż oczekiwano, czy stacja szybkiego ładowania nie powinna działać szybciej? Było to połączenie CCS i w 47 minut naładował się w sumie 33,940 kWh, co dało mojemu samochodowi od około 14% do 50%. Czy to brzmi dobrze?
W każdym razie miałem nadzieję, że ładowanie w domu pozwoli mi na dalsze ładowanie, ale wydaje się, że już się nie podnosi. Mam ustawiony limit wzmacniaczy na 12, jeśli ktoś ma lepszy pomysł, co powinienem ustawić. Czy są jakieś inne ustawienia lub coś innego do sprawdzenia? Jakieś pomysły, co może się dziać? Nie mogę codziennie jeździć na stację szybkiego ładowania, a zanim dostanę mój ChargePoint, minie prawdopodobnie kilka tygodni, a potem muszę zatrudnić elektryka do jego zainstalowania, a kto wie, jak długo to potrwa.