Volvo XC40 Forum banner

Brak MY2025 dla elektrycznych 40-tek w USA?

2.5K views 17 replies 7 participants last post by  DcinBC  
#1 ·
Byłem dzisiaj u dealera (Lynnwood, WA), a kierownik sprzedaży powiedział sprzedawcy, że w USA nie będzie elektrycznych modeli 40' z 2025 roku.
Czy ktoś o tym słyszał, czy też informacje kierownika sprzedaży są niedokładne?

#2 ·
Byłem dzisiaj u dealera (Lynnwood, WA), a kierownik sprzedaży powiedział sprzedawcy, że w USA nie będzie elektrycznych 40-tek na rok 2025.
Fabryka w Gandawie pompuje EX30 dla rynku Ameryki Północnej, a także hybrydy EX40 i XC40. Nie słyszałem o braku modeli na rok 2025. Produkcja dla nich rozpoczęła się w maju tego roku. Może zapytaj w jednym z salonów w okolicy - wydaje się to dziwne.

#3 ·
Fabryka w Gandawie produkuje EX30 dla rynku Ameryki Północnej, a także hybrydy EX40 i XC40. Nie słyszałem o modelach na rok 2025. Produkcja dla nich rozpoczęła się w maju tego roku. Może zapytaj w jednym z salonów w okolicy - wydaje się to dziwne.
Dzięki. Wiedziałem o 30 i hybrydach, które są produkowane, ale jak dotąd nie widziałem nic o pełnych recharge 40 w mediach.

#4 ·
Byłem dzisiaj u dealera (Lynnwood, WA), a kierownik sprzedaży powiedział sprzedawcy, że w USA nie będzie elektrycznych 40-tek na rok 2025.
Być może nie będzie XC40 Recharge na rok 2025, ale z tego, co widziałem, będzie EX40 na rok 2025.

#5 ·
Być może nie będzie XC40 Recharge 2025, ale z tego, co widziałem, będzie EX40 2025.
Dzięki za przypomnienie o zmianie nazwy modelu. Kierownik sprzedaży był nieugięty, że jedynymi w pełni elektrycznymi modelami dla USA będą EX90 i EX30.
Jeśli masz jakieś źródła, którymi możesz się podzielić na temat EC40 i EX40 przybywających do USA na MY2025, zrób to.

#6 ·
Spojrzałem na amerykańską stronę i rzeczywiście, nie pokazują EX40 w kategorii czysto elektrycznych - tylko EX30 i 90. XC40 jest nadal dostępny jako miękka hybryda, ale w kategorii SUV-ów, XC40 i C40 są również dostępne jako Recharges, w wariantach z jednym i dwoma silnikami. Bardzo dziwne! Być może Volvo USA wyprzedaje nadwyżki zapasów przed pokazaniem EX40. W Kanadzie i innych krajach EX40 jest dostępny, ale cena nieco wzrosła.

#9 ·
Spojrzałem na stronę amerykańską i rzeczywiście, nie pokazują EX40 w kategorii czysto elektrycznych - tylko EX30 i 90. XC40 jest nadal dostępny jako łagodna hybryda, ale w kategorii SUV-ów XC40 i C40 są również dostępne jako Recharges, w wariantach z jednym i dwoma silnikami. Bardzo dziwne! Być może Volvo USA sprzedaje nadmiar zapasów przed pokazaniem EX40. W Kanadzie i gdzie indziej EX40 jest dostępny, ale cena nieco wzrosła.
Widzę EC40 i EX40 na kanadyjskiej stronie internetowej, ale nic na stronie amerykańskiej poza obecnymi modelami XC40 Recharge i C40 Recharge.

#11 ·
Oddałem leasing mojego xc40 recharge z 2022 roku i kupiłem używaną Ariyę z maksymalnym wyposażeniem za mniej niż wykup. Mając nadzieję na odświeżony ex40 lub może ex30 za rok lub trzy, trzymam kciuki.

#12 ·
O ile mi wiadomo, jest sporo niesprzedanych xc40 plus używane, dziwne, ale niezbyt zaskakujące, że pominięto 2025. Mam nadzieję, że odświeżą je z NACS, AAOS HW, ulepszeniami zasięgu.

Zwróciłem leasing mojego xc40 recharge z 2022 roku i kupiłem maksymalnie używaną Ariyę za mniej niż wykup. Mam nadzieję na odświeżony ex40 lub może ex30 za rok lub trzy, trzymam kciuki.
Jak podoba Ci się Ariya w porównaniu do Twojego XC40? Myślę o kupnie, żeby dzielić garaż z naszym XC40.

#15 ·
Znalazłem ten artykuł (2024.12.19) dla Volvo UK: Volvo ujawnia serię modeli na rok 2025, w tym cross-country EV i XC90

Krótka wersja, szefowa UK Nicole Melillo Shaw:
„Będziemy mieli pełny rok EX30, plus EX30 Cross Country, który ma inny wygląd i charakter. Fajny samochód. Mamy EX90, który właśnie dzisiaj wprowadziliśmy na rynek, odświeżoną hybrydę XC90, a następnie, pod koniec roku, ES90.”

#17 · (Edited)