Volvo XC40 Forum banner

Poprawka lakieru: pisaki lakiernicze Volvo vs. farba + butelka z lakierem bezbarwnym + pędzel

8.7K views 6 replies 5 participants last post by  Br53  
#1 ·
Zauważyłem kilka bardzo małych odprysków na przednim zderzaku i zastanawiam się, jak powinienem je naprawić. Wygląda na to, że Volvo sprzedaje pisak lakierniczy (Volvo XC40 Pisak do zaprawek. Lakier. 2x9 ml. (Kod koloru: 733). PISAK DO ZAPRAWEK - 32293177 - Oryginalna część Volvo), podczas gdy niektóre strony 3rd party / OEM sprzedają lakier w butelkach w zestawie 2-etapowym (Volvo Lakier do zaprawek - Oryginalny Volvo 32293177 | Volvo Sage Green Metallic (733) Lakier do zaprawek ). Nigdy tak naprawdę nie miałem szczęścia w pomyślnym używaniu pisaków lakierniczych i skłaniam się ku "butelce i pędzelkowi" FCPeuro. Czy ktoś ma jakieś doświadczenia z produktami do zaprawek? Używałem w przeszłości Dr. Color Chip i bardzo podobał mi się ten produkt.

#5 ·
Myślę, że stwierdzisz, że obie te rzeczy, do których zamieściłeś linki, są identyczne. Volvo nazywa to "długopisem", ale w opisie jest napisane "2x 9 ml", ponieważ dostajesz 2 małe butelki - jedną z kolorem i jedną przezroczystą. Użyłem Fusion Red od Volvo (kupionego od FCP Euro) i działa OK... miałem też Volvo do naszego C30.

#6 · (Edited)
Mam mojego Volvo XC40 od siedmiu miesięcy i muszę naprawić dwa małe odpryski do metalu i rysę o długości 2,5 cm. Dr. Colorchip (polecany powyżej) mówi to o moim kolorze (i tylko o moim kolorze - 707).

"Twój pojazd ma kolor trójwarstwowy / 3-etapowy, co oznacza, że został pomalowany podkładem, warstwą perłową i przyciemnianą warstwą bezbarwną. Nasza farba to formuła jednowarstwowa i nie ma formuły jednowarstwowej, która pasuje idealnie. Jednak farba, którą otrzymasz, powinna umożliwić zbliżone dopasowanie koloru i dać znacznie lepsze wyniki niż użycie zwykłej farby do zaprawek. Zaznacz pole, aby to potwierdzić."

Oczywiście mogę zamówić farbę i lakier nawierzchniowy Volvo. Dość nieszczęśliwy z powodu konieczności naprawy tak szybko; wydawało się, że nie trzeba było wiele, aby zrobić te odpryski. Jeden był pod moją obserwacją. Nie jestem pewien, jak dobrze mi pójdzie, ale są małe i wiem, że chcę je zakryć jak najszybciej, aby zapobiec rdzewieniu. Zastanawiam się, czy w zestawie Dr. Colorchip są jakieś narzędzia lub instrukcje, które sprawiają, że jest lepiej. Jeśli tak, chcę uzyskać do nich dostęp i, jak przypuszczam, użyć farby Volvo. Dzięki za wszelkie sugestie.

#7 ·
Zastanawiam się, czy w zestawie Dr. Colorchip znajdują się jakieś narzędzia lub instrukcje, które ulepszają jego działanie. Jeśli tak, chcę uzyskać do nich dostęp i użyć farby Volvo, jak przypuszczam. Dzięki za wszelkie sugestie.
Gość od Dr. Colorchip w tym filmie, około 9:35, mówi, że ich środek mieszający będzie działał tylko na ich farbie.