Volvo XC40 Forum banner
21 - 39 of 127 Posts
Discussion starter · #21 ·
W poprzedniej odpowiedzi zauważyłem, że sprzedałem oba Mach e jako alternatywę dla benzyny. Wiosną zabieram żonę na zachód, aby odwiedzić stany, w których nigdy nie byliśmy i sprawdzić je. Niektóre miejsca są dość odległe. Nie chcę zajmować się lękiem przed zasięgiem. Chcę zaplanować, dokąd jadę, w oparciu o stacje ładowania. Infrastruktura do ładowania samochodu elektrycznego podczas podróży nie jest jeszcze gotowa. Poza tym lubię rzeczy mechaniczne, samochody i rowery. Przeszedłem przez 5 samochodów w ciągu 2 lat. Ale jestem na emeryturze, starszy. Rób to, co chcę. Dlaczego miałbym zostawiać to dzieciom do spalenia. Moja skromna opinia. Kiedy miałem je oba.
Super! Ciesz się Zachodem, a te miejsca są na mojej liście ToGoList.

Mam nadzieję, że wygląda trochę inaczej niż XC40. To renderowanie wygląda zbyt podobnie do XC40... miejmy nadzieję, że Volvo nie pójdzie drogą strategii stylizacji "rosyjskich lalek", którą wydają się stosować niektórzy niemieccy producenci samochodów!

🔥 Po raz pierwszy widzę projekt EX30. Mini (C40 + elementy Volvo XC40) = EX 30.😍

Jakieś przemyślenia?😌
jestem całkiem zadowolony z rozmiaru XC40, więc prawdopodobnie w najbliższym czasie nie dokonam żadnych zmian. Ale jeśli te felgi są naprawdę prawdziwe i pasują do XC40, na pewno kupię je w kolorze czarnym!

Jestem bardzo zadowolony z rozmiaru XC40, więc prawdopodobnie w najbliższym czasie nie będę dokonywał żadnych zmian. Ale jeśli te felgi są naprawdę prawdziwe i pasują do XC40, na pewno kupię je w kolorze czarnym!
Myślę, że to standardowe 20-calowe felgi XC40/C40 z 2023 roku, więc tak, idź do dealera i kup zestaw! Myślę, że też świetnie wyglądają... te w 2022 Twin są trochę trudne do czyszczenia... dużo szprych! :)

Myślę, że to standardowe 20-calowe felgi 2023 XC40/C40, więc tak, idź do dealera i kup zestaw! Myślę, że też świetnie wyglądają... te w Twin 2022 są trochę trudne do czyszczenia... dużo szprych! :)
Właśnie sprawdziłem na amerykańskiej stronie internetowej i w żadnej z konfiguracji na rok 2023 nie ma żadnej wzmianki o tych felgach.

Właśnie sprawdziłem na amerykańskiej stronie internetowej i w żadnej z konfiguracji na rok 2023 nie ma w ogóle wzmianki o tych kołach.
Hmm, po prostu założyłem, że to standardowe C40/XC40 Recharge Twin 20s, jak pokazano poniżej:
Image

Image

View attachment 5302

Mówimy o tym samym? Odnosiłem się do tych kół
Och. Przepraszam. Patrzyłem na najnowsze opublikowane zdjęcie, więc musiałem się nie zgrać. Te koła bardzo przypominają koła Volvo S60 Polestar Enhanced... w rzeczywistości identyczne.
Image

Och. Przepraszam. Patrzyłem na najnowsze opublikowane zdjęcie, więc musiałem się rozminąć. Te felgi bardzo przypominają felgi Volvo S60 Polestar Enhanced...właściwie, identyczne. View attachment 5308
Image

🤤. To surowy photoshop, ale człowieku, uwielbiam ten wygląd!

Przepraszam wszystkich za całkowite zboczenie z tematu tego wątku!

Discussion starter · #31 ·
Ludzie - EX30 został potwierdzony przez dyrektora generalnego Jima Rowana i ma zostać uruchomiony w 2023 roku. Renderowanie wygląda super słodko! (Moje dzieci by to pokochały 😍, myślę)!!

Wszyscy - EX30 został potwierdzony przez prezesa Jima Rowana na rok 2023. Renderowanie wygląda super słodko! (Moje dzieci by to pokochały 😍, myślę)!!.
Ale czy on również nie powiedział, że będzie produkowany wyłącznie w Chinach? Wnioskuję z tego, że komponenty będą resztkami z chińskich zapasów, a nie nową technologią EX90 (silniki i akumulatory) trafiającą do nowego samochodu z siedzibą w Belgii lub Szwecji. UWAGA: Nie mam nic przeciwko chińskiej produkcji. Wszystko oprócz kilku najwspanialszych rzeczy w moim domu pochodzi z chińskich fabryk.

Ale czyż on również nie powiedział, że będzie produkowany wyłącznie w Chinach? Wnioskuję z tego, że komponenty będą resztkami z chińskich zapasów, a nie nową technologią EX90 (silniki i akumulatory) trafiającą do nowego samochodu z Belgii lub Szwecji. UWAGA: Nie mam nic przeciwko chińskiej produkcji. Prawie wszystkie najlepsze rzeczy w moim domu pochodzą z chińskich fabryk.
Nowy EX30 będzie oparty na nowej platformie Geely/Volvo SEA (Sustainable Experience Architecture), wykorzystującej najnowszą i najlepszą technologię. Zdecydowanie nie będą to "resztki z chińskich zapasów"... Nie jestem pewien, jak można było to wywnioskować z artykułu, do którego link znajduje się powyżej. Nie wiemy również, skąd będzie pochodzić technologia (silniki i akumulatory) z EX90... Volvo ma światową sieć zaopatrzenia, a także zakłady zlokalizowane na kilku kontynentach. W zależności od tego, gdzie samochód jest montowany, może on otrzymywać komponenty z dowolnej liczby źródeł.

Discussion starter · #34 ·
Ale czyż on również nie powiedział, że będzie produkowany wyłącznie w Chinach? Wnioskuję z tego, że komponenty będą resztkami z chińskich zapasów, a nie nową technologią EX90 (silniki i akumulatory) wchodzącą do nowego samochodu w Belgii lub Szwecji. UWAGA: Nie mam nic przeciwko chińskiej produkcji. Prawie wszystkie najlepsze rzeczy w moim domu pochodzą z chińskich fabryk.
Zostanie wyprodukowany w Chinach 🇨🇳, zgadza się, ale niekoniecznie wywnioskowałbym to o „resztkach”. Jeśli w ogóle, Jim będzie na tyle sprytny, aby wprowadzić i wyposażyć te podstawowe EV w najnowsze i najlepsze rozwiązania, aby zwiększyć sprzedaż i efekt wow. Pamiętaj, że Volvo musi być w pełni zelektryfikowane do 2030 roku!

Discussion starter · #35 ·
Zostanie wyprodukowany w Chinach 🇨🇳, zgadza się, ale niekoniecznie wywnioskowałbym to z "reszt". Jeśli w ogóle, Jim będzie na tyle sprytny, aby wprowadzić i wyposażyć te podstawowe EV w najnowsze i najlepsze rozwiązania, aby zwiększyć sprzedaż i efekt wow. Pamiętaj, że Volvo musi być w pełni zelektryfikowane do 2030 roku!

Discussion starter · #37 ·
USA tego nie dostanie. Chiny to będą miały. Mały miejski SUV. O ile baterie nie będą lepsze, zasięg wyniesie niskie 200 mil. I myślałeś, że USA mają najlepszy rynek samochodowy….lol.
Czas i przestrzeń pokażą nam, czy ten EX30 będzie dostępny na rynku amerykańskim. Na razie wygląda na to, że Europa będzie go miała jako pierwsza.

Discussion starter · #38 ·
  1. Najnowsze informacje o EX30 w architekturze SEA.
  2. Przedział cenowy - 38-39-42 tys.
  3. Premiera - Wiosna 2023
  4. Produkcja - Lato 2023
  5. Dostawa - Nowy Rok 2024

Discussion starter · #40 ·
Właśnie opublikowałem po drugiej stronie, jak szukałem czegoś takiego.

Podczas badań, cała ta sprawa opiera się na błysku profilu pojazdu siedzącego obok ex90 na końcu wydarzenia premierowego, wraz z niektórymi zgłoszeniami znaków towarowych.

To mnie nie zachwyca. Lubię xc40 i ex90 za to, czym są. Po prostu umycie ich gorącą wodą, aby skurczyć je do małego samochodu, wydaje się leniwe. Naprawdę myślę, że c30 sprzed 10 lat trzyma się dobrze pod względem designu.

Martwię się o ten czarny trójkąt na przednim panelu bocznym. Czy to ma być port ładowania? Dlaczego? Oczywiście, to tylko czyjaś wizualizacja, a nie oficjalna.

Czy jesteś pewien, że ten film jest po hiszpańsku?

21 - 39 of 127 Posts