Volvo XC40 Forum banner

Informacje o ruchu drogowym w czasie rzeczywistym (RTTI) nie działają

3 reading
24K views 74 replies 31 participants last post by  mdennler  
#1 ·
Czy ktoś miał problem z tym, że ruch drogowy nie wyświetla się już na jego nawigacji? 2022 XC 40 T6. Sprawdziłem wszystkie odpowiednie pola w menu i wykonałem pełny reset fabryczny, który nadal nie działa. Zmieniłem nawet dane na telefon i z powrotem na modem samochodowy. Model US

#5 ·
Czy ktoś miał problem z tym, że ruch drogowy nie jest już wyświetlany w jego nawigacji? 2022 XC 40 T6. Sprawdziłem wszystkie odpowiednie pola w menu i wykonałem pełny reset fabryczny, który nadal nie działa. Zmieniłem nawet dane na telefon i z powrotem na modem samochodowy. Model amerykański
Mam ten sam problem w XC60 z 2019 roku, zadzwoniłem do obsługi klienta Volvo i jest to problem ogólnosystemowy, twierdzą, że nad nim pracują. Bardzo na tym polegam, więc mam nadzieję, że to naprawią.

#9 ·
Tak. Nie działa od około 1,5 miesiąca. Nie zmieniałem żadnych ustawień itp. 2021 V60CC.
Wczoraj (6 lutego 24 r.) zadzwoniłem do obsługi klienta Volvo i potwierdzili, że są świadomi problemu. Dodali numer VIN mojego samochodu do rosnącej listy skarg. Mój dealer nie wiedział, że jest problem i chciał, żebym przyprowadził samochód, żeby mogli na niego spojrzeć. Obsługa klienta powiedziała, żebym się nie przejmował, ponieważ dealer nic nie mógł zrobić. Dziś działa, z czego się cieszę.

#12 ·
Czy ktoś miał problem z tym, że ruch drogowy nie wyświetla się już w nawigacji? 2022 XC 40 T6. Sprawdziłem wszystkie odpowiednie pola w menu i wykonałem pełny reset fabryczny, ale nadal nie działa. Zmieniłem nawet dane na telefon i z powrotem na modem samochodowy. Model US
Znowu zaczęło działać, ale od wczoraj znowu nie działa... Ugh! Czy ktoś jeszcze zauważył, że ponownie się połączyło, krótkotrwałą radość?

#21 ·
Nie działa w Victorii, Kanada, od 1 kwietnia 25 r.
Drodzy Zespół Volvo (XC40 2020 T3),

Państwa klienci wciąż mają problem z Rtti od 01 kwietnia. Ja również miałem ten problem i wciąż palcami szukam wszystkich dziur, do których mój palec może się dostać.

Dziś, myśląc o tym, co mogę zrobić, postanowiłem z moim przyjacielem odłączyć ujemny biegun.

Otrzymaliśmy pozytywny wynik przy pierwszym uruchomieniu. Ale po wyłączeniu sensusa, drugie uruchomienie jest negatywne.

Odłączyliśmy go ponownie (ujemny biegun).
Znowu było pozytywnie, ale po wyłączeniu sensusa, drugie uruchomienie wciąż było negatywne.
Próbowaliśmy 7-8 razy.

Mam nadzieję, że rozwiążą Państwo ten problem za kilka wieków. Jeśli moje życie wystarczy, żeby to zobaczyć.

Uważajcie na siebie

Utku

#16 ·
Chociaż zwykle jestem smutno i irytująco niedoinformowany, mogę poinformować Państwa tutaj, w Boise, ID, USA, że wszystkie moje wskaźniki fraffic oparte na goglach są aktywne, pojawiają się na obu ekranach w czasie rzeczywistym, a wyświetlane informacje są całkowicie dokładne, w tym informacje o zagrożeniach na poboczu i na pasie ruchu, sprawdzone w terenie i sprawdzone przez mnie podczas jazdy. Niedoświadczony domysł, który uwielbiam robić, sugeruje, że Państwa awarie są regionalne.

#22 · (Edited)
Informacje o ruchu drogowym działały w (nieaktualizowanej od roku) mapie Wielkiej Brytanii mojego XC60 z 2020 roku, kiedy wyjechałem tydzień temu. Przybyłem do Hiszpanii promem. Brak RTTI na (nowo zaktualizowanej) mapie Hiszpanii. Podejrzewam, że aktualizacje map mogą być częścią problemu.
Szanowny Zespole Volvo,

Państwa klienci nadal mają problem z RTTI od 1 kwietnia. Ja również miałem ten problem i wciąż szukam wszystkich dziur, do których może dostać się mój palec.

Dziś, myśląc o tym, co mogę zrobić, postanowiłem z moim przyjacielem odłączyć ujemny biegun akumulatora.

Otrzymaliśmy pozytywny znak przy pierwszym uruchomieniu. Ale po wyłączeniu sensusa, drugie uruchomienie jest negatywne.

Ponownie odłączyliśmy (ujemny biegun akumulatora). Znowu było pozytywnie, ale po wyłączeniu sensusa, drugie uruchomienie wciąż było negatywne.
Próbowaliśmy 7-8 razy.

Mam nadzieję, że rozwiążecie ten problem za kilka wieków. Jeśli moje życie wystarczy, aby to zobaczyć.

Uważajcie na siebie

Utku

#18 ·
Czy ktoś miał problem z tym, że ruch drogowy nie pojawia się już w jego nawigacji? 2022 XC 40 T6. Sprawdziłem wszystkie odpowiednie pola w menu i wykonałem pełny reset fabryczny, ale nadal nie działa. Zmieniłem nawet dane na telefon i z powrotem do modemu samochodowego. Model amerykański
nie działa od 18 dni, mój przestał działać po serwisie, jestem połączony z internetem, wszystkie aplikacje działają, ale nie otrzymuję informacji o ruchu drogowym

#20 ·
No więc, skontaktowałem się z Volvo przez czat w aplikacji. Gość (Damon) nie miał pojęcia, że występują problemy z RTTI. Odsyła to do mojego dealera (co w ogóle nie pomaga). Aha, i czat, byłem w kolejce o 19:00. Poszedłem spać o 23:00 i wyciszyłem telefon. Potem próbowali się ze mną skontaktować o 4 rano i ponieważ mnie nie było, zakończyli czat, prosząc o ocenę ich obsługi klienta. Tak, to poszło dobrze!!!

#28 ·
Szczerze mówiąc, podejrzewam, że jest to prawdopodobnie kwestia umowna/kosztowa z Volvo i dostawcą RTTI. W zeszłym roku TomTom zaprzestał udostępniania darmowych danych RTTI pomimo dożywotniej obietnicy "bezpłatności". Różnica polega na tym, że TomTom wciąż działa z Twoimi własnymi danymi mobilnymi, Volvo nie.