Volvo XC40 Forum banner

Czy nie ma wskaźnika kompasu?

7.1K views 5 replies 5 participants last post by  neilhawkes1963  
#1 ·
Szukałem przez ponad godzinę. Czy w modelu XC40 Recharge P8 z 2021 roku nie ma nigdzie wyświetlacza wskazującego kierunek?

Instrukcja obsługi jest pusta po wyszukaniu hasła „kompas”. Wygląda na to, że w niektórych modelach jest on w lusterku wstecznym, ale na pewno nie mogę go znaleźć w moim.

To nic wielkiego, ale wydaje się dość dziwne, biorąc pod uwagę cały wyświetlacz mapy/nawigacji.

#2 ·
Wyszukiwałem przez ponad godzinę. Czy w modelu XC40 Recharge P8 z 2021 roku nie ma nigdzie wyświetlacza wskazującego kierunek?

Instrukcja obsługi jest pusta po wyszukaniu hasła „kompas”. Wydaje się, że w niektórych modelach znajduje się on w lusterku wstecznym, ale na moim na pewno go nie znajdę.

To nic wielkiego, ale wydaje się dość dziwne, biorąc pod uwagę cały wyświetlacz mapy/nawigacji.
Było w lusterku wstecznym w naszym XC40 z 2019 roku, ale nie można go znaleźć w P8 Recharge - poza mapą nawigacji Google.

• Like
Reactions: Bighead
#3 ·
Wydaje się również, że nasz nowy model XC40 T4 FWD Inscription z 2022 roku nie ma odczytu kompasu w lusterku wstecznym. Zgodnie z instrukcją online, aby aktywować kompas, należy wcisnąć przycisk na dole lusterka za pomocą spinacza do papieru lub końcówki ołówka. Nasz XC40 nie ma przycisku na dole lusterka, ma tylko mały otwór. Czy mamy wadliwe/niekompletne lusterko wsteczne? Czy była to standardowa funkcja, która nigdy nie została zainstalowana?

#5 ·
Nasza nowa XC40 T4 FWD Inscription z 2022 roku również wydaje się nie mieć odczytu kompasu w lusterku wstecznym. Zgodnie z instrukcją online, aby aktywować kompas, należy wcisnąć przycisk na dole lusterka za pomocą spinacza lub końcówki ołówka. Nasza XC40 nie ma przycisku na dole lusterka, ma tylko mały otwór. Czy mamy wadliwe/niekompletne lusterko wsteczne? Czy była to standardowa funkcja, która nigdy nie została zainstalowana?
U mnie tak samo - kompas był w lusterku wstecznym w moim 2021 xc40 inscription, ale brakuje go w moim 2024 xc40 ultimate hybrid. Próbowałem też tej rady z instrukcji, ale nie zadziałało. Naprawdę tęsknię za tym kompasem - jakieś sugestie dotyczące obejścia problemu.

#4 ·
Wyszukiwałem przez ponad godzinę. Czy w modelu 2021 XC40 Recharge P8 nie ma nigdzie wyświetlacza wskazującego kierunek?

Instrukcja obsługi jest pusta po wyszukaniu hasła „kompas”. Wygląda na to, że w niektórych modelach znajduje się w lusterku wstecznym, ale na pewno nie mogę go znaleźć w moim.

Niewielka sprawa, ale wydaje się to dość dziwne, biorąc pod uwagę cały wyświetlacz mapy/nawigacji.
Wiem dokładnie, co masz na myśli. Mam xc40 ultimate (2024) i kompas również zniknął z mojego lusterka wstecznego (był w moim xc40 z 2021 roku i był bardzo przydatny). Naprawdę mi go brakuje - czy ktoś zna jakiś dodatek do kompasu, który działa?