Volvo XC40 Forum banner

1 - 2 of 2 Posts

·
Registered
Joined
·
5 Posts
Discussion Starter #1
I've had my XC40 R-Design for about a month, and I've experienced a few issues with the Sensus Connect and Instrument Display. Just wondering if anybody has experienced the same issue, and perhaps been able to reproduce it. It happens at random times. The instrument panel will go completely blank while driving, and eventually it comes back. Very strange, and it's like it's there one second, gone for about 30 and then comes back.

As for the Sensus Connect Screen - I've experienced a few issues with it in general. It has gone through the restart/boot up sequence several times, over and over again. Other times, the volume will get stuck at a certain level, and I can reduce to mute or back. I.E....Lets say the volume goes from a scale of 0-20, and it gets stuck at level 5. I can reduce to 0, or back up to 5, even though the volume scale (graphically) will go all the way back to 20. It's rather annoying. The problems with the Sensus Connect system happen about once every other day - some type of bug presents itself. Not always the same bug, but something bugs out, it reboots, freezes, locks volume, or something. The instrument panel does it's thing about once a week, while driving.
 

·
Registered
Joined
·
13 Posts
Back to the dealer...... Motorweek just did a review of the XC40 and loved the car. Their only complaint was the complicated Sensus system. Even when it works right it can be frustrating, having your issue would drive me nuts.
 
1 - 2 of 2 Posts
Top