Aplikacja Android Auto w samochodzie współpracuje z podłączonym przewodowo telefonem z systemem Android. Połączenie nie wyświetli wszystkich aplikacji z telefonu na centralnym ekranie w samochodzie. Jestem właścicielem Volvo XC40 od marca 2021 roku, a obecnie EX40 Ultra Black Edition Performance od sierpnia 2024 roku. Jestem administratorem norweskiej grupy XC40/EX40 na Facebooku, liczącej ponad 10 000 członków. Ja i moi współadministratorzy w grupie na Facebooku śledzimy wiele źródeł związanych z Volvo Cars, a także mamy pewne powiązania z systemem Volvo poprzez dealerów i sieci dealerskie. Myślę, że jesteśmy tak poinformowani, jak to tylko możliwe, nie będąc wewnątrz firmy Volvo Cars i nie przebywając w zakładach produkcyjnych. Nie ma żadnych oznak bezprzewodowego Android Auto i bezprzewodowego Apple CarPlay w EX40 w 2025 roku.
Wow! Dziękuję, SagaPer! To znacznie więcej, niż prosiłem.. wygląda na to, że Twoje spojrzenie na (skomplikowaną!) rzeczywistość Volvo jest dość kompletne. Ale potwierdza to również w pewnym stopniu moją myśl, tj. że Volvo jest dalekie od jasności i precyzji w tym kontekście. W "normalnym świecie", tj. w świecie, w którym zapłata ponad 40 000 euro za samochód przekłada się na profesjonalizm i troskę o klienta, oczekiwałbym, że
Volvo (a nie tylko chętni właściciele Volvo, czytelnicy Facebooka i administratorzy forum) udostępni jasną i łatwą do znalezienia + łatwą do odczytania dokumentację dla wszystkich właścicieli.
To dlatego teraz nazywam Volvo firmą "chinoswedish"... nosi chlubną nazwę wspaniałej szwedzkiej
Company, ale czasami zachowuje się jak czysta chińska firma. To tylko moja opinia, jako małego właściciela samochodu Volvo, który może być moim pierwszym i ostatnim Volvo...