Volvo XC40 Forum banner

Silnik gazowy vs. hybrydowy

1.5K views 4 replies 4 participants last post by  RechargeHard  
#1 ·
Kupuję XC40 AWD z 2023 roku. Czy lepiej wybrać prosty silnik benzynowy czy hybrydowy?

#3 · (Edited)
Tutaj możesz spotkać się tylko ze spolaryzowanymi opiniami: fanami i hejterami. Decyzja w dużej mierze zależy od Twoich upodobań co do marek, potrzeb Twojej rodziny związanych z jazdą i, do pewnego stopnia, od Twojego stanowiska w kwestii paliw kopalnych. Gdybym planował dużo podróży, wybrałbym Volvo z silnikiem spalinowym. Nie planuję podróży, więc mam Recharge, z którego bardzo się cieszę. Mała Kia mojej żony służy do długich podróży. Nie brałem pod uwagę hybrydy z różnych powodów, z których żaden nie dotyczy Twojej sytuacji.

#5 ·
Możesz tu uzyskać tylko spolaryzowane opinie: fanów i hejterów. Decyzja zależy w dużej mierze od Twoich upodobań co do marek, potrzeb Twojej rodziny związanych z jazdą i, do pewnego stopnia, od Twojego stanowiska w sprawie paliw kopalnych. Gdybym planował dużo podróży, kupiłbym Volvo z silnikiem spalinowym. Nie jeżdżę w trasy, więc mam Recharge, z którego bardzo się cieszę. Mała Kia mojej żony służy do długich podróży. Nie brałem pod uwagę hybrydy z różnych powodów, z których żaden nie dotyczy Twojej sytuacji.
Niewiele wad w przypadku Recharge na wycieczkach. Jest o 10% cięższy, ale to nie ma większego znaczenia na autostradzie. W mieście regeneracja bardzo pomoże.