Mam trudności z podjęciem decyzji, który pojazd najlepiej odpowiada moim potrzebom, posuwając się nawet do stworzenia macierzy decyzyjnej. Podsumowując, i w dowolnej kolejności:
Kilka innych czynników dla mnie osobiście: Naprawdę nie zależy mi na osiągach 0-60, posiadanie dostępnej osłony przeciwsłonecznej do szyberdachu jest ważne, komfort jazdy jest dla mnie ważniejszy niż to, jak samochód się prowadzi podczas agresywnej jazdy, biorąc pod uwagę mój przewidywany profil jazdy, wątpliwe jest, żebym musiał ładować gdziekolwiek indziej niż w domu.
W każdym razie mam nadzieję, że zadawanie tego typu pytań na forum jest dozwolone. Dziękuję za wszelkie spostrzeżenia, pytania lub uwagi. : )
- Zalety I5: Zasięg: +25 mil, bardziej wydajny, wentylowane siedzenia, więcej miejsca w kabinie, większa kontrola nad funkcjami, tańszy, wyświetlacz przezierny.
- Zalety XC40 Recharge: Bardzo blisko dealer, wartość odsprzedaży (?), bardziej luksusowy, system informacyjno-rozrywkowy Google, zamówienie online (bez targowania się lub ADM), większe prawdopodobieństwo uzyskania ulgi podatkowej (termin zakupu), tylna wycieraczka
- Wady I5: Dealer bez ADM bardzo daleko, stylizacja nadwozia (czy mi się znudzi?), wartość odsprzedaży (?), brak tylnej wycieraczki, być może brak ulgi podatkowej.
- Wady XC40 Recharge: Droższy, mniejszy zasięg (~25 mil), mniej miejsca w kabinie, brak wentylowanych siedzeń, mniej kontroli nad funkcjami, mniej wydajny.
Kilka innych czynników dla mnie osobiście: Naprawdę nie zależy mi na osiągach 0-60, posiadanie dostępnej osłony przeciwsłonecznej do szyberdachu jest ważne, komfort jazdy jest dla mnie ważniejszy niż to, jak samochód się prowadzi podczas agresywnej jazdy, biorąc pod uwagę mój przewidywany profil jazdy, wątpliwe jest, żebym musiał ładować gdziekolwiek indziej niż w domu.
W każdym razie mam nadzieję, że zadawanie tego typu pytań na forum jest dozwolone. Dziękuję za wszelkie spostrzeżenia, pytania lub uwagi. : )