Volvo XC40 Forum banner

C40 Recharge P-SIM

4.1K views 10 replies 7 participants last post by  Cro  
#1 ·
Cześć,
mam C40 Recharge i włożyłem kartę SIM do gniazda znajdującego się w pobliżu przycisku SOS, ale kiedy włączam opcję łączności, wydaje się, że nie działa.

Czy ktoś ma pomysł, jak mogę użyć karty SIM do zapewnienia internetu?

#4 ·
Witaj,
mam C40 Recharge i włożyłem kartę SIM do gniazda znajdującego się w pobliżu przycisku SOS, ale kiedy włączam opcję łączności, wydaje się, że nie działa.

Czy ktoś ma pomysł, jak mogę użyć karty SIM do zapewnienia internetu?
Samochody, które są sprzedawane w krajach, które nie są obsługiwane, nie mają zainstalowanego niezbędnego oprogramowania. Nic nie możemy z tym zrobić, dopóki Volvo nie zdecyduje się na wdrożenie wsparcia oprogramowania dla P-SIM.

#10 ·
Cześć,

jakieś nowości dotyczące zaktualizowanego wsparcia oprogramowania dla P-SIM?
Nie jestem pewien, skąd ludzie wzięli pomysł, że gniazdo SIM jest obsługiwane przez oprogramowanie. Przez ostatnie dwa lata czytałem na tym forum tylko, że gniazdo SIM w samochodach elektrycznych 21-24 jest szczątkowym pozostałością po wcześniejszych samochodach korzystających z wcześniejszej komunikacji internetowej. Gniazdo SIM nie jest okablowane, zgodnie z przeważającą mitologią, więc oprogramowanie nie sprawi magicznie, że będzie działać.

#8 ·
Włącz hotspot w telefonie komórkowym i połącz samochód z telefonem przez Wi-Fi w samochodzie. Wi-Fi w samochodzie połączy się ponownie z telefonem po użyciu samochodu i zapewni systemowi informacyjno-rozrywkowemu samochodu dostęp do Internetu (odtwarzanie aplikacji oraz korzystanie z Map Google i Asystenta).

#9 ·
Wygląda więc na problem z oprogramowaniem, zapytałem lokalnego dealera, powiedzieli, że spodziewany jest pod koniec tego roku
Mój dealer Volvo stwierdził, że nie ma okablowania, a jedynie pozostałość po pojazdach z czujnikami.
Cześć,

jakieś wieści dotyczące zaktualizowanego wsparcia oprogramowania dla P-SIM?
Nic, chociaż spodziewam się, że użytkownicy będą wywierać na to presję, ponieważ modele MY21 xc40 recharge zbliżają się do 4 lat darmowych danych.
Włącz hotspot w telefonie komórkowym i połącz samochód z telefonem przez Wi-Fi w samochodzie. Wi-Fi w samochodzie połączy się ponownie z telefonem po użyciu samochodu i zapewni samochodowi Infotainment z Internetem (odtwarzanie aplikacji i korzystanie z Map Google i Asystenta).
To nie jest takie proste. Jest wolny i nieporęczny. Nie wspominając o tym, że hotspot znika za każdym razem, gdy przychodzi połączenie. I nie wszystkie telefony pozwalają na automatyczne ponowne połączenia, aby oszczędzać baterię (na przykład niektóre iPhone'y).